0 Läs mer >>

Det var längesen jag besökte en plats och genast fick så mycket kärlek för den. Men när vi anlände till Phi Phi fick jag nästan omedelbart den känslan. Här lever vi i nuet och jag tillåter mig att släppa allt vad planering och organisering heter (ok jag fixar och plockar efter tjejerna på hotellrummet men någon måtta får det ju ändå vara, haha).

Vi har nu spenderat 3 dagar i Phi Phi Island och har hunnit med en hel del. Bland annat har vi åkt ut på en helt fantastisk båttur till de olika öarna i området, dvs Bamboo Island, Monkey Island, Maya Bay & The Viking Cave. Under turen stannade vi även till vid ett rev där jag för första gången fick prova på att snorkla och låt mig bara säga att jag blev helt kär i den upplevelsen. Vi slängde i bröd i det kristallklara vattnet och bevittnade hundratals exotiska fiskar sluka fe vita kolhydraterna  mitt framför våra ögon. Studerade havsbottnen och alla de små varelser som rörde sig där nere & glömde helt bort tid och rum. Guiden fick till slut ropa upp oss från vattnet då vi behövde ta oss till nästa destination. 
 
Vi har också deltagit i Phi Phis strandfest där vi fick neonlysande kroppsmålningar och drack cocktails ur så kallade buckets medan vi iakttog den häftiga eldshowen där unga män slungade brinnande klot och pinnar i luften. 
 
Och så klart har vi spenderat otaliga timmar vid stranden/poolen. Och fler blir det, utan tvekan. 

Kl 07.45 blev vi upphämtade av guiden. En tidig morgon som definitivt var värt det
Ut på äventyr!
Maya Bay (inspelningsplatsen av "The Beach"
Monkey Island - härligt att få se djur i det fria.
Söta apor som glatt tog emot både frukt och läsk av turisterna.
Så vackert
Snorklade för första gången! Helt fantastisk upplevelse.
Skål

Jag tror jag immig...

0 Läs mer >>

2 dagar har passerat men det känns som om vi varit här minst i en vecka. Jag är mer utvilad och sliten än på länge, om man nu kan vara dom två sakerna samtidigt. Här rör sig tiden annorlunda, dagarna är slut innan du anar det men i vissa stunder känns det som att tiden står still. 

Vi avreste på tisdag kl 13.35 och anlände 11 timmar senare i Phuket, på grund av tidsskillnaden var klockan bara 06.35 på onsdagsmorgonen. Jetlaggad och trötta från en lång resa tog vi en taxi till hotellet som självklart inte lät oss checka in så tidigt. Det var bara att lämna in bagaget och gå och utforska området, inga sura miner här inte :) 

Än så länge har vi hunnit spendera flertalet timmar vid stranden, konsumerat kokosvattnet ur färska kokosnötter, ätit kryddig thailändsk mat, druckit söta Mai Thais och friska Singa's. Vi har promenerat runt planlöst och shoppat asiatisk hudvård, smink och bikinis, fått fötterna ompysslade på ett väldigt trevligt spa vid namn Sense of Nails Spa inne på shoppinggalleria  Jungceylon Shopping Complex och blivit erbjudna en hel del syndiga tjänster (som vi så klart avböjt). 

Igår kväll efter en mycket god middag vid restaurangen Tiger Inn begav vi oss för första gången till Patongs bargata Bangla Road och fann oss snart inne på den svenskägda baren Grabbarna Grus. Frågade mig genast omedelbart hur jag, en pryd 26-åring hamnat där bland de svettiga, brunbrända svenska 21-åringarna. 

I vilket fall så flödade förstås alkoholen (i form av mojito buckets & vodka sodas) och en mindre mosh pit bröt ut mitt i dansgolvet (bokstavligt talat höll på att mosas av 5 vuxna män) vilket Hannah fick avbryta genom att smälla sin handväska i ansiktet av en av killarna. 

Kort och gott funderar vi på riktigt att immigrera till Thailand. 

Låt äventyret börja!
Färska kokosnötter vid stranden har redan blivit ett måste!
En vampyr på stranden?
Middag och drinkar på Tiger Inn
Friterad glass.. hjälp mig!
<3
Bangla Road eller som vi gillar att kalla det "syndernas näste"
Farlig goda!

48 timmar i Patong